Edicioni i ri i skemës së bursave të MPJ-së për studentët nga Ballkani Perëndimor – Ministria e Punëve të Jashtme Republika e Polonisë

Janar 6, 2022

Studentët nga Ballkani Perëndimor të cilët dëshirojnë të studiojnë në Kolegjin e Evropës në Natolin në vitin akademik 2022/2023 mund të aplikojnë për një bursë të ofruar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Polonisë. Afati i fundit për aplikim është 19 janar 2022.

Është një tjetër edicion i skemës së bursave të ofruara nga Ministria e Jashtme e Polonisë dhe drejtuar studentëve nga gjashtë vende të rajonit: Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi, Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Serbia. Për më shumë informacion mbi regjistrimin, shkoni në https://www.coleurope.eu/scholarship-scheme-polish-mfa-students-western-balkans-0

Edicioni i parë i skemës filloi në vitin 2019, me rastin e presidencës së Polonisë të Procesit të Berlinit. Mbështetja e të rinjve ishte një nga prioritetet horizontale të presidencës. Gjatë asaj kohe, Polonia ofroi gjithashtu mbështetje financiare për Zyrën Rajonale të Bashkëpunimit Rinor në Tiranë (RYCO). Problemet dhe iniciativat e brezit të ri nga rajoni ishin gjithashtu një pjesë e rëndësishme e debateve gjatë Forumit Rinor dhe Forumit të Shoqërisë Civile të mbajtur në kuadër të Samitit të Ballkanit Perëndimor në Poznań në korrik 2019.

Bursat e ofruara nga Ministria e Punëve të Jashtme polake për studentët nga Ballkani Perëndimor që kërkojnë të shkollohen në Kolegjin e Evropës në Natolin janë pjesë e aktiviteteve më të gjera të Polonisë për të mirën e rinisë së rajonit, të cilat përfshijnë gjithashtu një mundësi për të marrë pjesë. në Programin e Bursave Stefan Banach, i caktuar për qytetarët e vendeve të Partneritetit Lindor dhe disa vendeve të Azisë Qendrore dhe Ballkanit Perëndimor. Programi është një iniciativë e përbashkët e Ministrisë së Punëve të Jashtme, Ministrisë së Shkencës dhe Arsimit të Lartë dhe Agjencisë Kombëtare Polake për Shkëmbime Akademike, e realizuar si pjesë e asistencës polake për zhvillim.