Studentët e Universitetit “Kadri Zeka” pjesëmarrës të Konferencës Rinore organizuar nga Universiteti “Aristotel” në Greqi

Shtator 11, 2017

Studentë të Universitetit “Kadri Zeka” në Gjilan, Xheneta Vranovci, Bionda Rexhepi, Vjose Avdiu, Edona Zuzaku dhe Armend Ahmeti,  kanë marrë pjesë në Konferencën  Rinore – Shkollën Verore për studentët dhe profesorët  që është organizuar nga Universiteti “Aristotel” në Greqi  për studentët dhe profesorët e Rrjetit të Universitetit të Detit të Zi (BSUN) dhe Shoqatës së Universitetit të Ballkanit (BUA) themelues i së cilës është Universiteti “Kadri Zeka në Gjilan”.

Tema e Konferencës Rinore – Shkollës Verore ishte: “Sfidat institucionale, socio-ekonomike dhe biznesi për një të ardhme të begatë”.

Ngjarja ka qenë një pjesëmarrje unike për studentët që të fitojnë  një eksperiencë të ndryshimit të jetës me studentë nga shumë vende të ndryshme, paraqesin përshtypjet e tyre për studentët dhe studiuesit e rinj dhe merrni reagime të dobishme, të pasurojnë aftësitë dhe njohuritë e tyre të komunikimit duke përfituar nga profesorët e bashkësisë akademike ndërkombëtare, dhe gjithashtu të  shijojnë plazhin dhe kohën e verës në një zonë frymore të Halkidikit.

Kjo ka  qenë një  një mundësi e jashtëzakonshme për studentët  që të marrin pjesë në këtë shkollë verore, pasi që Universiteti ynë është pjesë e Shoqatës së Universiteteve të Ballkanit (BUA).

Ky organizim është mbajtur në  Kampin Veror të Universitetin “Aristotel” të Greqisë  gjatë fundit  të muajit gusht dhe ka përfunduar në fillim të muajit shtator 2017.